Schadevergoeding na aanrijding motor

Op motor aangeredenHeeft u letselschade opgelopen door een motorongeluk en is een ander aansprakelijk? Dan heeft u recht op schadevergoeding van alle door de motor-aanrijding veroorzaakte letselschade. Door de kwetsbaarheid van motorrijders, heeft een motor-aanrijding helaas vaak ernstige gevolgen. Naast lichamelijke schade lijden slachtoffers van een motoraanrijding vaak ook financiële schade. Tezamen noemen we dit letselschade.

Bij letselschade door een motor-aanrijding in Dordrecht kunt u de hulp inschakelen van de ervaren letselschade juristen van B&O Letselschade. Wij staan u met raad en daad bij, hoogstwaarschijnlijk zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Indien iemand anders aansprakelijk is, kost onze juridisch bijstand u namelijk niets.

Neem voor het claimen van schadevergoeding na een aanrijding met een motor contact op voor een vrijblijvend eerste advies.

 • Wij dragen het keurmerk van het Register Letselschade
 • Wij kennen de wet- en regelgeving omtrent motorongevallen en aansprakelijkheid
 • Wij claimen maximale schadevergoeding
 • Wij werken eveneens in Dordrecht en omgeving

Wat te doen na aanrijding motor

Veel motorrijders raken jaarlijks betrokken bij een motorongeval. Doorgaans gebeurt dit geheel buiten hun schuld om. Zij worden in het verkeer vaak gewoonweg (te) laat door medeweggebruikers opgemerkt, doordat een motorrijder minder zichtbaar is dan bijvoorbeeld een automobilist of vrachtwagen. Daarnaast raken motorrijders meestal veel zwaarder gewond bij een aanrijding of ander verkeersongeval. Vooral op de snelweg gebeuren zeer zware motorongelukken.
Bent u slachtoffer van een motorongeval en wilt u schadevergoeding claimen? Na de aanrijding is het allereerst van groot belang dat alle betrokkenen in veiligheid worden gebracht. Als uw toestand het toelaat, dan raden wij u aan om vervolgens zo snel mogelijk:

 • De politie te bellen zodat er proces-verbaal opgemaakt kan worden
 • Foto’s van de situatie te maken (of aan omstanders vragen om dit te doen)
 • Gegevens van betrokkenen én getuigen te noteren
 • Uw huisarts te bezoeken als u niet naar het ziekenhuis hoeft
 • Een letselschade jurist in te schakelen om letselschade te claimen

Schadevergoeding aanrijding motor en aansprakelijkheid

Letselschade als gevolg van een motorongeval kan u al snel in financiële problemen brengen, zeker in de huidige tijd. Naast schade aan u motor kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met hoog oplopende extra medische kosten. Wellicht raakt u zelfs geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt, waardoor u inkomensschade lijdt. Het is daarom belangrijk om goed en snel uit te zoeken wie voor het ongeval aansprakelijk is. Is de andere partij verantwoordelijk, dan neemt diens verzekeringsmaatschappij de aansprakelijkheid in de regel op zich en zal het schadeafwikkeling met deze partij worden geregeld. Bent u zelf volledig schuldig aan het ongeluk? Dan bent u daarmee ook aansprakelijk voor alle letselschade van de andere partij.. Ook kan het gebeuren dat u beiden schuld heeft aan de motor-aanrijding. Er geldt dan een bepaald percentage aan eigen schuld.

Aanrijding motor in de file en aansprakelijkheid

De motor is een ideaal vervoermiddel op de snelweg, zeker als er weer eens file staat. Motorrijders hoeven niet achter aan te sluiten, maar kunnen tussen twee rijstroken in langzaam door de file heen rijden. Echter ook in de file zit een ongeluk in een klein hoekje, want er hoeft maar één automobilist niet goed op te letten bij het wisselen van rijstrook en er ontstaat een aanrijding. Wie is in zo’n geval aansprakelijk?  Er wordt dan gekeken naar de toedracht van het ongeval. Was het snelheidsverschil tussen u op de motor en de auto die u passeert niet meer dan 10 km/uur en bleef u bij het oplossen van de file niet tussen de rijstroken rijden, dan zal de automobilist in de meeste gevallen aansprakelijk zijn. Het wisselen van rijstrook behoort tot het verrichten van een bijzondere manoeuvre, waarbij andere weggebruikers altijd moeten voorrang krijgen. Bij een dergelijk motorongeval wordt er vanuit gegaan dat de automobilist niet goed in zijn spiegels heeft gekeken en u geen voorrang heeft verleend. Uw kans op schadevergoeding na een aanrijding in de file is dan erg groot.

Schadevergoeding claimen

Als een andere partij deels of geheel aansprakelijk is voor het motorongeluk kunt u uw letselschade op hem/haar verhalen. Alvorens u schade kunt claimen en schadevergoeding  ontvangt, dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen en dient deze de aansprakelijkheid te erkennen. Om u alvast enig inzicht te geven in welke schadevergoeding u kunt claimen na een aanrijding met een motor, volgen hier enkele voorbeelden:

 • Kosten die gepaard gaan met een ziekenhuisopname of opname in een revalidatiecentrum
 • Medische kosten (medicijnen, hulpmiddelen en behandelingen die niet worden vergoed)
 • Reiskosten, bijvoorbeeld voor wekelijkse bezoeken aan een arts
 • Inschakelen hulp bij het huishouden, boodschappen doen etcetera
 • Inschakelen hulp bij het onderhoud van uw woning en tuin
 • Verlies van verdienvermogen en gemiste pensioenopbouw
 • Economische kwetsbaarheid
 • Smartengeld
 • Wettelijke rente en juridische kosten

Alle kosten die u zonder het motorongeval niet gemaakt zou hebben, vallen onder de schadevergoeding. Tip: houdt een overzicht bij met al uw kostenposten.

Kosteloze rechtsbijstand na aanrijding motor

Het is in Nederland zo geregeld dat de aansprakelijke tegenpartij volgens de wet verplicht is om uw juridische kosten te vergoeden. Het honorarium van uw letselschade jurist is dus een onderdeel van de totale schadevergoeding na de motor-aanrijding. Daarmee is onze juridische bijstand volledig kosteloos voor u.

Heeft u als motorrijder letselschade in Dordrecht of omgeving opgelopen en heeft u behoefte aan juridische bijstand? Wilt u weten of u recht heeft op schadevergoeding na een aanrijding met uw motor? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze ervaren letselschade juristen. Wij bezoeken ook in Dordrecht en omstreken indien u wenst.