Nekklachten na kop-staartbotsing: wie is aansprakelijk?

Familie De Wit is zaterdagmiddag op weg naar Rotterdam. Vader en moeder hebben lange tijd in de havenstad gewoond, maar beide kinderen De Wit zijn nog nooit in Rotterdam geweest. Tijd voor middagje sightseeing dus. Het is heerlijk weer en het gezin zit opgewekt in de auto. Plotseling trapt vader De Wit op de rem als de stoplichten van de Drechttunnel ineens op rood springen. “Wat…” Vader kan zijn zin niet afmaken, want voor het gezin beseft wat er gebeurt, horen ze een harde knal achter hen en worden ze door de auto geslingerd. Een kop-staartbotsing…

Kop-staartbotsing en letselschade

Familie De Wit blijkt betrokken te zijn bij een kettingbotsing, ook wel een kop-staartbotsing genoemd. Gelukkig is iedereen ongedeerd. Of toch niet? Moeder blijft na het ongeluk last houden van nekklachten. Daardoor kan ze haar werk als caissière niet fulltime meer uitvoeren. Ze is al een aantal malen in het ziekenhuis geweest voor onderzoek en nu volgt ze intensieve fysiotherapie. Haar werkgever betaalt maar 70% van haar loon door en haar verzekering vergoedt de kosten voor de fysio niet. Moeder De Wit wil haar gezin niet in de financiële problemen brengen. Ze heeft weleens van letselschade gehoord. Maar hoe zat het ook alweer?

Aansprakelijkheid nekklachten na kop-staartbotsing

Het beste dat mevrouw De Wit kan doen, is naar een betrouwbare letselschadejurist of letselschadeadvocaat te gaan. Deze kan haar helpen bij het claimen van haar letselschade. De letselschade-expert zal haar helpen met het aansprakelijk stellen van de automobilist die de bewuste zaterdag achterop haar knalde. In de meeste gevallen is de achteroprijder bij een kop-staartbotsing namelijk aansprakelijk voor de letselschade van de bestuurder in de auto vóór hem. De letselschadejurist stelt de andere partij aansprakelijk, helpt met het onderbouwen van de schadeclaim en probeert om een rechtvaardige schadevergoeding te realiseren.

Zelf nekklachten na kop-staartbotsing en benieuwd of ook in uw geval de achteroprijder aansprakelijk is? Bel dan gerust naar ons team van letselschade-experts, wij helpen u graag verder.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *